Начало / Крими / Мащабна акция за цигари без бандерол проведоха плевенските полицаи

Мащабна акция за цигари без бандерол проведоха плевенските полицаи

цигари

На 15 април в област Плевен е проведена мащабна полицейска операция по линия „Акцизни стоки”. За това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. В 10:20 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Първо и Второ РУП при ОД МВР – Плевен са извършили проверка в търговски обект в Плевен. 68-годишна продавачка доброволно е предала 11 кутии с цигари без акцизен бандерол. Изготвен е протокол и предстои съставянето на акт по ЗАДС.

На същата дата са извършени проверки на физически и юридически лица в Червен бряг. В търговски обект – магазин в Червен бряг, в складово помещение в чанта са намерени 3 кутии с цигари без български акцизен бандерол с марка „Мерилин“. Цигарите са доброволно предадени от 43-годишната управителка. За престъпление по чл. 234 от НК продължава работата.

Извършена е проверка и на магазин в село Бъркач, където са намерени 19 кутии с цигари. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване от 25-годишен продавач-консултант в обекта, който е заявил, че цигарите са негови.

Около 9 часа на 15 април при проверка в дом в село Лазарово, 70-годишния собственик е предал на служители от РУ МВР – Кнежа 19 кутии с цигари без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка.

Прочетете също:

Ефективно наказание за осъден за нарушаване на карантинните мерки

Ефективно наказание лишаване от свобода ще изтърпи осъден за нарушаване на карантинните мерки по обвинение ...