Акценти
Начало / Политика / Мартин Митев  ще участва в  общото събрание на НСОРБ

Мартин Митев  ще участва в  общото събрание на НСОРБ

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев ще участва в XXIX общо събрание на НСОРБ. Срещата е на 23 и 24 февруари /вторник и сряда/ в София, информират от пресслужбата на ОбС – Плевен. Предварителният дневен ред на форума включва промяна в Устава на НСОРБ, избор на Управителен и на Контролен съвет и на председатели на двата органа, приемане на програма за дейността на НСОРБ за 2016 г. и др. Отчет за бюджета на НСОРБ за 2015 г. и проектобюджет за 2016 г. ще бъдат докладвани от Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на НСОРБ.

На регионалното делегатско заседание в Плевен на 5 февруари 2016 г. бяха номинирани четири кандидатури за членове на Управителния съвет от Северозападния район. Това са кметът на община Троян Донка Михайлова, на община Монтана – Златко Живков, на община Враца – Калин Каменов и на община Лом – Пенка Пенкова. Ръководният орган на НСОРБ се състои от общо 23-ма членове, които се избират от Общото събрание за срок от 4 години. Съставът му се формира на регионален принцип, като 12 общини имат право на едно представителство в него плюс един от Столичната община.

Общото събрание ще обсъжда и промени в Устава на НСОРБ. Ще се обсъждат и възможностите за създаване на централен орган за покупки за нуждите на общините. Институцията е предвидена в новия Закон за обществени поръчки.

Общо събрание на НСОРБ ще обяви и резултатите от гласуването за председатели на Контролния и на Управителния съвет. Кандидатурата за член на Контролния съвет на НСОРБ, издигната от регионалното делегатско заседание за Северозападния район, е на Дарин Ангелов – общински съветник от Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

Ротари клуб Плевен Центрум с кампания за чист въздух в класните стаи

Ротари клуб Плевен Центрум ще проведе своя традиционен Коледен бал на 3 декември 2022 г. ...