Акценти
Начало / Образование / Малчуганите  от детската градина в Дисевица се нуждаят от дрехи и обувки

Малчуганите  от детската градина в Дисевица се нуждаят от дрехи и обувки

Председателят на Националното сдружение на сираците – Слави Михайлов, започва поредната си благотворителна кампания. Този път тя е в подкрепа на малчуганите от ДГ „Вит” в село Дисевица и е провокирана от това, което е видял по време на коледното тържество в грдината.

„За мое съжаление много от децата бяха с доста захабени дрешки, дори с дупки по тях. Поне 10 от децата бяха с гумени чехли. Попитах Директорката защо са в такъв вид и отговорът и` беше потресаващ за мен! Много от децата, които посещават детската градина, са от изключително бедни семейства и градината за тези родители е спасение децата им да са на топло и нахранени. Напълниха ми се очите, защото децата рецитираха и пяха песни по време на тържеството с огромно желание. Но истината е, че без усилията и подкрепата на добри хора, старанието и грижите, които полага екипът на детската градина, не са достатъчни, за да може едно дете да живее така, както трябва”, пише в апела си за помощ Слави Михайлов, изпратен до медиите днес.

Слави Михайлов е провел вече разговор с кмета на Дисевица – Пламен Бешков, от когото научил, че редовно търсят дрехи и за децата от училището,  защото в селото много от хората нямат работа.

Той се обръща с молба към всеки, който може да помогне, за да получат децата топли дрехи, обувки и домашни пантофи. Дрехите и обувките може да са ползвани, важното е да бъдат запазени и чисти.

Всеки, който желае да помогне на децата може да получи повече информация на следните телефони:

Силияна Велинова – Директор на ДГ „Вит”, тел.:0884576072, Пламен Бешков – Кмет на сели Дисевица, тел.: 0887/950497,  Слави Михайлов –  Национално сдружение на сираците в България, тел.: 0877/822685

След приключване на дарителската кампания ще бъде направен отчет за полученото и раздаденото.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...