Акценти
Начало / Крими / Малолетна се “пошегува” за куфар с бомба

Малолетна се “пошегува” за куфар с бомба

Момиче на 12 години от село Буковлък вдигна на крак дежурните в Първо районно управление “Полиция” в Плевен, след като съобщи за поставено взривно устройство в частен дом  в селото.

Малолетната се е обадила на телефон 112 на 2 декември в 17.27 часа и се е представила за Николина Георгиева. Тя заявила, че на улица в Буковлък е поставен куфар с взривно устройство в него. Районът е отцепен от полицията и след щателно претърсване съмнителни вещи или предмети не са открити.

Оперативни действия са разкрили извършителката след няколко часа. Установено е, че за периода от 20 септември  до момента на последното обаждане, от същата сим карта са регистрирани 27 некоректни повиквания към телефон 112. по времето, когато тийнейджърката се обадила за бомбата, била в компанията на своя 13-годишна приятелка от същото село. Сим картата и апаратът са открити и доброволно предадени.

Материалите са докладвани в Районна прокуратура Плевен във връзка с данни за престъпление по чл. 326 ал.1 от НК. По разкриване и документиране на случая са работили инспектор от Детската педагогическа стая, оперативни и полицейски инспектори от Първо районно управление “Полиция” в Плевен.

Прочетете също:

Перничанин е със счупен нос след сбиване в Плевен

На 16 април 2022 година в 03:40 часа в полицията в Плевен е получен сигнал ...