Акценти
Начало / Култура / Малките художници от арт школа „Колорит“ с награди от Международен конкурс в Словения

Малките художници от арт школа „Колорит“ с награди от Международен конкурс в Словения

Три деца от арт школа „Колорит“ станаха носители на най-високото отличие „Специална награда за признание“ на 25-тия Международен конкурс „От света на играчките“ в Словения.

Наградата е присъдена на Дария Декова – 6г., Васил Танев Лео – 7г., и София Младенова – 12г.  Организаторите на конкурса  “HERMAN GALLERY” са отпечатали като пощенска картичка с логото на галерията и името на детето, носител на Специална награда. На 32 деца от школата е присъден „Диплом за принос“. Наградените творби остават във фонда на Музея за най-нова история в град Целе. Дария печели престижната награда с живописната си творба “Любимата ми играчка – Еднорог“. Васил който живее в Мадрид и се обучава онлайн  в школата,  получава своята специална награда за творбата „Обичам приказни играчки“, а София печели с рисунката „Спомен за детството“.

Конкурсът е адресиран до деца от цял свят на възраст от 6 до 12 години. Ръководителят на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева споделя, че тези награди отразяват уникалното творческо присъствие на плевенската школа в този международен форум.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...