Акценти
Начало / Общество / Еволюцията на програмирането на ротативките

Еволюцията на програмирането на ротативките

Целта на програмирането на слот машини е да осигури на играча незабравимо преживяване. При него се използва машина с микропроцесори и компютърен чип, която е калибрирана да осигури точна норма на възвръщаемост, зададена от казиното. Тя дори може да бъде по-висока или по-ниска в зависимост от това къде отивате. Дори и така, в слота ще има някои предварително програмирани функции. За да разберем как функционира тази сложна машина, първо трябва да разберем механиката на играта. Тази статия се задълбочава в сложния хардуер, както и в алгоритъма, който е в основата на съвременните слот машини.

Иновациите в областта на съвременните слот машини са във възход

Електромеханичните слот машини имат дълга и легендарна история на технологичен напредък и сегашното стандартно оформление на слот машините датира от самото им създаване. През 1889 г. операторите на слот машини Адолф и Артър Кейл изобретяват първите в света механични слот машини. „Черната котка“ е името на първата игрална машина в играта. Освен това Чарлз Аугуст Фрей от Сан Франциско изобретява прочутия слот автомат „Liberty Bell Machine“, който неправилно е определян като прототип на съвременните слот машини. Въпреки че „Liberty Bell“, която включвала машини с три барабана, била много по-напреднала от първия слот автомат „Black Cat“, иновациите на братята Кайли поставили началото на нова ера за много производители на слот машини. В резултат на неговата концепция се появява процъфтяващ и изобретателен пазар.

В днешно време може да се открие широк спектър от доставчици на услуги. Съвременният слот автомат може да бъде подобряван редовно, благодарение на компютърно базиран софтуер и може да бъде вдъхновяван с широк спектър от теми, изображения и звуци. Тъй като все повече и повече ротативки игри се предоставят онлайн, а технологията, която ги захранва, постоянно се подобрява, разработчиците в цялата индустрия на онлайн казината са голяма част от това.

Генераторът на случайни числа (RNG): Какво трябва да знаете

Основата на всяка слот игра е изградена около генератор на случайни числа (RNG). Точките в играта се контролират от сложен алгоритъм, който отчита широк спектър от възможни резултати от играта. Терминът „RNG“ се използва за обозначаване на генератор на случайни числа.

RNG винаги е работил във фонов режим. Всяка минута в игралните автомати се генерират стотици случайни числа, които след това се използват за създаване на нови игри. Методът на генератора на случайни числа се използва за създаване не само на игри. Освен това изходът от играта се определя от случайността. В резултат на това програмирането на генератора на случайни числа, основано на вероятности, не позволява резултатите от играта да следват и да се влияят от определени модели.

Генераторът на случайни числа на всяка игра със слот машина следва подобен модел. Триредовата подредба с три до пет барабана се използва от много игрални автомати. Броят на символите на барабаните, тяхното разположение и потенциалните им печалби, например, са предварително определени от софтуера в стандартната слот машина. За всяко завъртане на барабаните (технически термин за „завъртане“), RNG избира различна картина. Когато играта се активира, компютърът генерира 100 случайни числа, от които генераторът определя печеливша комбинация, която след това се превръща в символи на барабаните. В резултат на това крайната комбинация на машината с барабани при всяко завъртане се определя на принципа на случайността. Това правило се прилага дори за уникални функции като безплатни игри и удвоени печалби.

Програмирани с волатилност (непредсказуемост) слот машини

Джакпотът на слот машината и печелившите комбинации изискват едни и същи символи на последователните барабани, съгласно таблицата на печалбите. Обикновено трябва да се придържате към една печеливша линия или към слот машини с няколко линии. По-ранните машини имаха само една печеливша линия, която представляваше права линия, минаваща през средата на барабаните (поради непредсказуемото естество на това колко вероятно е да загубите залог). При по-голяма волатилност, шансовете Ви да загубите пари се увеличават.

От друга страна, слот машината с висока вариативност има по-голям шанс да задейства бонусни печалби и бонусни кръгове. Слот машините в казината са програмирани така, че да използват деликатен баланс, за да Ви примамят да направите залог. Не е необичайно игрите със Scatter и джакпот символи да са с високо ниво на риск. Загубата е неизбежна, но печалбата може да промени живота Ви. За описание на различните видове слот машини се използват различни термини, като например слот машини с висока, средна и ниска волатилност. Казано по друг начин, можете да мислите за тях като за различни нива на риск, които сте готови да поемете, когато вземате решения.

За да бъде печеливш, слот автоматът, който обещава висока възвръщаемост на инвестицията (RTP), трябва да изплаща често. В резултат на това тя има по-ниско ниво на волатилност.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...