Начало / Култура / Летните музикални вечери в Летен театър „Кайлъка” продължават

Летните музикални вечери в Летен театър „Кайлъка” продължават

След успешните продукции на Плевенска филхармония – оперите „Набуко” и „Аида”, летните музикални вечери на сцената на Летен театър „Кайлъка”  продължават.

Програмата предлага предизвикателства, на които меломаните трудно ще устоят.

На 17 юли, от 21 часа Русенска филхармония представя „Една нощ в операта“  заедно с рок групата „Кикимора“ на  Николо Коцев. Специалното участие е на Нора Караиванова. Диригент Димитър Косев. Участват: Теодора Чукурска – сопран, Александър Крунев – баритон и Петър Костов – тенор.

На 27юли, от 21.00часа, отново ще можем да видим Русенска филхармония с „Империя на мюзикъла“! Ще звучат популярни откъси от „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „В града“  и „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн,  „Мулен Руж“ от Крейг Армстронг, „Евита“, „Фантомът на операта“ и  „Исус Христос – суперзвезда“ от Андрю Лойд Уебър, „Ромео и Жулиета“ от Жерар Пресгюрвик, „Чикаго“ от Джон Кандър, „Моцарт“, „Елизабет“ и „Ребека“ от Силвестър Ливай, „Джекил и Хайд“ от Франк Уилдхорн, „Оливър“ – Лайънъл Барт.  Звездите в този проект са Милена Славова и Звезди Керемедчиев. Диригент ще е Ариф Дадашев /диригент в Московския музикален академичен театър „К.С. Станиславски и Вл. Немирович-Данченко/

На 23 август  гостува оркестърът на Пловдивската опера със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в  „По полека… simfoni „.

Финал на летните музикални вечери в Летен театър „Кайлъка” ще звездната Люси Дяковска с нейният нов проект – „ДИСКО КУИН“. Очаквайте впечатляващото диско шоу на 11 септември, от 20 часа.

Билети за концертите се предлагат  в Билетен център на пл.“Свобода”, тел.064 800 250 и на касата в читалище „Съгласие“, тел.064 800 843.

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...