Начало / Политика / Кунева призова партията си да задълбочи сътрудничеството с Реформаторския блок

Кунева призова партията си да задълбочи сътрудничеството с Реформаторския блок

ДБГ

„Днес е очевидно, че за да се справим с политическия картел и да надделеем над силата на корпоративния вот, трябва да привлечем на наша страна всички демократично мислещи български граждани“, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в отчета си пред делегатите на Второто Национално събрание, което се провежда днес в София. Тя призова делегатите да гласуват за задълбочаване на сътрудничеството между движението и Реформаторския блок.

„За мен днес Реформаторският блок е платформа, инициатива, възможност. Трябва не просто да прескочим бариерата за парламента. Това е малка цел. Трябва да направим цяла и европейска държавата си“, посочи Кунева и обяви, че Реформаторският блок е важен, за да даде алтернатива на хората, които не вярват нито на сегашните управляващи, нито на предишните. Кунева твърдо защити необходимостта от предсрочни избори. В  края на изказването си тя предложи проект на резолюция, с който събранието задължава ръководството на движението да положи максимални усилия за постигане на предизборна коалиция с партиите от Реформаторския блок за предсрочни парламентарни избори и за изборите за Европейски парламент.

Кунева благодари на членовете на партията, че са удържали на саморазправата, административния произвол, уволненията и заплахите заради участието им в Движението.. „Вие не предадохте четата, благодаря ви“, каза тя

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...