Начало / Култура / Културното минало и бъдеще на Ловеч се срещат на плаваща сцена в река Осъм

Културното минало и бъдеще на Ловеч се срещат на плаваща сцена в река Осъм

ловеч

Плаваща сцена в река Осъм създадоха организаторите на иновативното културно събитие „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето”. Празникът започва на 17 юни от 20,30 часа с танците на балет „Ралица“, клуба по акробатичен рокендрол „Роксмайл” и брейк формация „Electric style crew”. На следващия 19 юни от 18,30 часа ще се изяви класът по народно пеене към Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“. Почитателите на модните ревюта ще видят модели на ученици от Професионалната гимназия по кожарство, облекло и химични технологии. След тях ще изнесат концерт деца от Студиото за поп пеене с ръководител Милена Дафинина.

В 21 часа ще зарадват публиката танцьори от балет „Ралица“ и брейк формация „Electric style crew”.

На 20 юни от 20.30 ч. ще се състои концертът „Пазители на традициите“, в който ще участват Детският танцов състав и Младежкият танцов състав „Ловеч” при Общинския детски комплекс.

Плаващата сцена ще бъде превзета от самодейни състави на 21 юни от 19.30 часа. Концертната програма включва колективи от НЧ „Светлина – 1927 г.” – с. Лисец и НЧ „Христо Ботев – 1927 г.” – с. Славяни.

Прочетете също:

Обявяват тазгодишните носители на литуратурната награда „Александър Муратов“

Дружеството на писателите в Плевен и Община Плевен организират церемонията по връчването на годишните награди ...