Начало / Крими / Крадци задигнаха пари, фризер и меден казан от частен дом в село Загражден

Крадци задигнаха пари, фризер и меден казан от частен дом в село Загражден

На 25 февруари 2017 г. в 08:20 часа в РУ – Гулянци е получен сигнал, че за времето от 22:00 часа на 24.02.2017 година до 06:30 часа на 25 февруари в село Загражден е извършена кражба.

При огледа служителите на полицията са установили, че чрез счупване на катинар и взломяване на брава на дървена врата е проникнато в частния дом. По информация на тъжителя са откраднати фризер „Crown“, с пликове с птиче месо, намиращ се между тях полиетиленов плик с общата сума от 1000 лв в банкноти с номинал от 20 лв. и 50 лв., капак с прилежащите медни тръби на казан за дестилиране на алкохол. От не заключена стопанска сграда е демонтиран меден казан за дестилиране на алкохол с вместимост около 120 литра и охлаждаща серпентина към него, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

Уведомен е прокурор. От проведените оперативни действия е установено, че вещите са в дома на 36-годишен от селото. Той е задържан за срок от 72 часа. По същото дело е привлечен в качеството на обвиняем и разпитан пред съдия от PC I Никопол и 22-годишен от същото село. Той при разпита е правил пълни самопризнания и описва начина на извършване на престъпното деяние. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...