Акценти
Начало / Крими / Крадец задигна домакинска посуда от частен дом Ракита

Крадец задигна домакинска посуда от частен дом Ракита

На 2 март около 10.00 часа  в  РУ – Ч.бряг е получен сигнал  за това , че за времето от месец декември 2016 година до 10.00 часа на 2 март 2017  г.  след взломяване на  входна врата на частен дом  в  село Ракита са откраднати надуваема гумена лотка с 2 гребла, различни по вид и количество козметични продукти, различни по вид и цвят домакински кърпи, различни по вид и цвят одеала , два дистанционни за телевизора, два декодери, кирка и домакинска посуда.  Щетите са в процес на установяване. Извършен е оглед от полицейски орган, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

От извършените  оперативни действия е установен извършителят – 42-годишен от селото. Част от вещите са иззети и се намират на съхранение в РУ-Ч.бряг. 42-годишнят е разпитан и дава пълно самопризнание за начина и механизма на извършване на деянието.

Уведомен  е прокурор в РП-Ч.бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...