Начало / Образование / Кметът на Левски присъства на изпращането на абитуриентите от  ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“

Кметът на Левски присъства на изпращането на абитуриентите от  ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“

Тържествено изпращане на 74-ия випуск на Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ в град Левски се състоя днес. Официални гости на тържеството бяха кметът на  Община Левски Любка Александрова и Петя Чолакова, главен експерт „Образование“.

Важен акцент в празника бе предаване знамето на училището на бъдещите абитуриенти с послание  да го пазят чисто и неопетнено.

От името на абитуриентите, отличничката на випуска Алина Велкова благодари на преподавателите за грижите и вниманието, с които са им предали  знанията и уменията си. Тя призова следващите випуски за достойно продължение на училищните традиции и нови  бъдещи успехи.

Кметът Любка Александрова приветства всички присъстващи, благодари им за добре свършената работа и изтъкна значимостта на усвояваните в училището професии за икономическото развитие на региона.

Тя връчи награди за заети призови места в олимпиади и състезания, както и за активно участие в обществения живот.

Пожелания към зрелостниците отправи и директорът на гимназията инж. Йордан Димитров, който им връчи дипломите. От името на училището също бяха раздадени много награди за отличен успех и други постижения в различни професионални изяви на национално ниво.

 Награди за успехи и постижения получиха :

1.Алина Руменова Велкова – 12а клас, за отличен успех, призово място в състезание „Млад фермер“-направление „Животновъдство“ и активно участие в клуб „Млад възрожденец“

2.Преслав Тихомиров Ангелов – 12а клас, за призово място в състезание „Млад фермер“ – направление „Животновъдство“ и призово място в състезание „Знание за земеделието“, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе

3.Дамян Ванев Вегенов – 12а клас, за призово място в състезание „Знание за земеделието“, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе

4.Янко Панталеев Атанасов – 12а клас, за призово място в състезание „Знание за земеделието, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе

5.Алекс Ангелов Радев – участник в клуб „Млад възрожденец“

6.Алекси Аркадиев Алексиев, Александър Димчев Александров, Джейми Шибилева Методиева от 9 „а” клас, участвали в Европейска олимпиада по статистика, Национален кръг – класирали се на 6-то място.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...