Начало / Образование / Медицински университет – Плевен сключи споразумение за сътрудничество с Института по електроника на БАН

Медицински университет – Плевен сключи споразумение за сътрудничество с Института по електроника на БАН

Ректорът на Медицински университет – Плевен,  проф. д-р Славчо Томов и Директорът на Института по електроника „Акад. Емил Джаков” на БАН  – проф. Петър Петров, дфн, днес подписаха споразумение за съвместна дейност.  Сътрудничеството ще се реализира в съвместно осъществяване на изследователска, развойна и учебно-преподавателска дейност в следните направления: научни изследвания; обучение на специалисти – ръководство на дипломанти и докторанти; организиране и провеждане на научни форуми; участие в съвместни проекти към ЕС, МОН и други организации, както и към оперативни програми; извършване на консултации и експертизи.

Институтът по електроника е осмият институт на БАН, с който Плевенският университет сключва договор за съвместна дейност след Института по биофизика и биомедицинско инженерство; Института по експериментална морфология, патология и антропология; Института по роботика „Св. Апостол и Евангелист Матей“; Института по биология и имунология на размножаването „Акад. К. Братанов“; Института по философия и социология; Института за изследване на населението и човека и Института по Обща и неорганична химия.

 Медицински университет и град Плевен се превърнаха в един от първите Регионални академични центрове на БАН, като резултат от мащабната инициатива за създаване на Национална академична мрежа в страната. Целта е подпомагането на научната дейност и внедряването на научните изследвания в практиката. Реалните резултати в Медицински университет – Плевен са разкриването на уникална фармако-физиологична лаборатория и реализирането на ежегодни съвместни научни конференции.

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...