Акценти
Начало / На фокус / Кметове и общински съветници се заклеха да работят за благоденствието на гражданите на община Плевен

Кметове и общински съветници се заклеха да работят за благоденствието на гражданите на община Плевен

На тържествена сесия новоизбраните общински съветници, кметът на Община Плевен Георг Спартански и кметовете на кметства в общината положиха клетва и официално встъпиха в длъжност.

Тържествената сесия беше открита от областният управител Мирослав Петров, който пожела на новоизбраните представители на местната власт да работят в името на гражданите и за развитието на община Плевен. „Нека отговорността към хората и провеждането на проактивна местна политика с далновидни и оптимално прагматични решения бъдат водещи в бъдещата ви съвместна работа”, пожела областният управител.

Първи клетвените слова да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Плевен и да работят за тяхното благоденствие  изрекоха общинските съветници, след тях клетва положи кметът на Плевен Георг Спартански. След което областният управител му връчи символичния ключ на града и огърлието, символ на кметската институция.

Клетва положиха всички кметове на кметства в общината.

В първото си слово от втория кметски мандат Георг Спартански изрази увереност, че всички заедно ще положат искрени усилия през следващите четири години предизборните обещания за по-добър животът в Плевен и общината да се случат. „Вярвам, че предизборните ви обещания да работите с всички сили за доброто на Плевен ще бъдат реализирани на практика, за да покажем, че, оставяйки партийните пристрастия, можем да се обединим от една обща цел. Вярвам, че ще работим почтено, диалогично и прозрачно и ще покажем с резултатите от нашата работа, че Плевен може, Плевен побеждава. Нека да загърбим политическите пристрастия и наистина да започнем, както е лозунгът на една от политическите сили – работа, работа, работа в интерес на публичните очаквания на гражданите на Плевен”, каза Георг Спартански. Той пожела на колегите си кметове и на общинските съветници да бъдат мотивирани в това, което вършат заедно, защото „само колективните усилия раждат общия успех”.

Да води първото тържествено заседание на Общинския съвет на Плевен беше избрана доц. д-р Евгения Бързашка, която е доайен сред новоизбраните общински съветници. В обръщението си към колегите доц. Бързашка ги призова в бъдещата си работа да се ръководят от два основни принципа на Хипократовата клетва – „Преди всичко да не вредим”, и „Не за себе си, а за всички”.

В първото си заседание Общинският съвет избира председател, който ще ръководи работата му през следващите четири години, до 2023 г. Единственото предложение направиха съветниците от групата на ГЕРБ. Те номинираха Мартин Митев, който председателства местния парламент през изминалия мандат. След тайно гласуване  с 28 гласа „за“ и 13 недействителни бюлетини Мартин Митев беше избран.

Прочетете също:

„Приключенията на Пинокио” оживяват в Плевен

Вечната история на италианския писател Карло Колоди „Приключенията на Пинокио”, която вече повече от столетие ...