Начало / Общество / Ключове за нови специализирани автомобили получиха пожарникарите в Плевен

Ключове за нови специализирани автомобили получиха пожарникарите в Плевен

нови автомобили пожарна
Снимка: пресцентър МВР

Нови 67 пожарни автомобила за борба с горските пожари и 32 контейнеровоза влизат на дежурство от днес в пожарните служби на Плевен, Варна, Бургас, Видин и София, съобщават от пресцентъра на МВР. Съвременната техника е закупена с европейско финансиране по Оперативна програма „Околна среда”. Стойността на проекта е за над 97 млн. лева и се предвижда доставката на общо 274 специализирани автомобила от различен клас.

Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната, каза при връчването на ключовете на новите автомобили главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров.

На церемонията по връчването на новата техника директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов посочи, че новите пожарни автомобили са пригодени за работа в пресечени местности и са снабдени със съвременни системи за самоохлаждане. Той обясни, че с тези камиони ще се  обезпечава пожарната безопасност в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати, както и на всички територии, включени в НАТУРА 2000.

Прочетете също:

Оформят дървесните корони в района на новоремонтираната пешеходна зона

Днес ще бъде извършено оформяне на короните на чинарите с кубични форми на територията на ...

Един коментар

  1. Коил с червения мазен потник

    Алооооо , Йончев сте го пропуснали да го снимате ?? Или вече го изгониха