Акценти
Начало / Здравеопазване / Китай върна жеста и изпрати помощ на Медицински университет -Плевен
Доц. Кун Жоу, проф. Зечуан Мей и г-н Хуанг от болничната управа на Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай изпращат ценната помощ за плевенските си партньори

Китай върна жеста и изпрати помощ на Медицински университет -Плевен

Медицински университет – Плевен и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен са получили от китайските си партньори преди дни хуманитарна помощ за борбата срещу новия коронавирус. Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай са изпратили 10 000 медицински маски на МУ-Плевен и УМБАЛ „Свeта Марина“ – Плевен.

Посланието, което китайските партньори изпращат на българските си колеги и приятели, преведено от китайски на български език, гласи: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.

Близо 14 дни е пътувала доставката от Китай до България.

В началото на м. февруари 2020 г. в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг МУ-Плевен проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата. Изпратени бяха 11 000 медицински маски от страна на висшето училище в Плевен до партньорската болница в Чонгкинг, Китай в знак на подкрепа за овладяване на епидемията.

Доц. д-р Добромир Димитров с част от екипа на новата Вирусологичната Лаборатория за изследване на COVID-19 към МУ-Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...