Начало / Икономика / Кабелните оператори да работят експедитивно и на къси участъци, настоява кметът

Кабелните оператори да работят експедитивно и на къси участъци, настоява кметът

Във връзка със сигнали на граждани кметът Георг Спартански и неговият заместник арх. Невяна Иванчева лично провериха дейностите по полагане на подземни оптични кабели на улиците „Хаджи Димитър”, „Гевгели” и „Самуил”. На място бяха проведени разговори с техническите екипи, наети от оператора Оптиспринт, относно обезопасяване на районите с ленти, регламентираното изхвърляне на отпадъците, спазването на  сроковете и технологията за възстановяване на тротоарните настилки.

По настояване на Георг Спартански от строителната фирма се ангажираха да работят по-експедитивно наproverki2 къси участъци, за да не се блокират дълги райони, с което се създават неудобства за пешеходците и уличното движение. От своя страна изпълнителите разказаха за възникващи проблеми в работата им – кражби на обезопасителни ленти и кабели, изхвърляне на битови отпадъци в изкопите и др.

 Засилен контрол при полагането на кабелите от различните оператори ще се осъществява от строителното направление на Община Плевен, компромиси за сметка на гражданите и вида на града ни няма да допусна, категоричен беше Георг Спартански.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...