Начало / Култура / Интересът към испанския език сред младите нараства

Интересът към испанския език сред младите нараства

Днес в Плевен се проведе националната олимпиада по испански език за ученици. В него участваха 73 момичета и мочета от София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Дупница, Кюстендил и Велико Търново, които в продължение на четири часа защитаваха знанията си по испански език.

Според доц. Даниела Кожухарова,  дългогодишен ръководител на олимпиадите по испански език през последните 10 години нтересът на българските ученици към испанския език нараства и вече има недостиг на учители в средните училища, които да преподават езика.

Доц. Кожухарова оглавява комисията, назначена от Министерството на образованието, за оценка на работите от националния кръг на олимпиадата. Двама независими експерти ще оценяват в София работите на учениците, а резултатите ще бъдат оповестени най-късно до месец. Олимпиадата по испански език е гаранция за качество и запазена марка за владеенето на езика, затова добре представилите се имат и много добра реализация в живота, бе категорична доц. Кожухарова.

Прочетете също:

Започна попълването на Националната система „Живи човешки съкровища”

Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” ...