Акценти
Начало / Общество / Изложба на тема „Аз и детското полицейско управление“ организираха в ОДМВР-Плевен

Изложба на тема „Аз и детското полицейско управление“ организираха в ОДМВР-Плевен

Във фоайето на ОДМВР-Плевен е организирана изложба с рисунки на тема „Аз и детското полицейско управление“

Инициативата е по програмата „Детско полицейско управление“ и има за цел ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред подрастващите

Произведенията са дело на учениците от областта, включени в националната превантивна инициатива на вътрешното министерство, която стартира през 2016 година. 50 детски рисунки са наредени в изложба в сградата на МВР на областна дирекция на МВР – Плевен на улица „Сан Стефано“ №3. Малките творци са участници в Детските полицейски управления към ОДМВР – Плевен.

В началото на месец октомври 2016 година започна активната фаза на програмата. В рамките на инициативата децата обогатиха познанията си за работата на полицията, преминаха през обучения по детска полицейска лична защита и първа долекарска помощ, запознаха се отблизо с полицейската техника, помощните средства, униформите. След редицата емоционални срещи с пазителите на реда, през декември, децата получиха своята първа индивидуална задача – да нарисуват картини на тема „Аз и Детското полицейско управление”, които да участват в конкурс.

Конкурсът се проведе на два етапа:

Първият етап – конкурс на местно ниво – между членовете на ДПУ във всяко училище. В края на етапа бяха излъчени победители, които да заемат първо, второ и трето място.

Вторият етап – областно ниво Всички 50 автори получиха грамоти от ръководството на Областна дирекция на МВР – Плевен за отличното представяне на областно ниво. Три от произведенията са изпратени в Главна дирекция „Национална полиция“ в София за провеждането на третия етап – националното ниво на конкурса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...