Начало / Икономика / Издадено е  разрешително за реконструкцията на надлеза за жк „Сторгозия” в Плевен

Издадено е  разрешително за реконструкцията на надлеза за жк „Сторгозия” в Плевен

Вече има издадени разрешителни за реконструкцията на надлеза за жк „Сторгозия” и за ремонта на ул. „Вит” и ул. „Северна” в Индустриалната зона в Плевен. Това ще позволи да се обяви процедура за избор на изпълнител и да започне изпълнението на ремонтните дейности, съобщи днес кметът Георг Спартански.

Необходимите средства за ремонтнитеса осигурени, след като близо 3 млн. лв. е освободеният ресурс към момента от одобрените общо 47,5 млн. лв. в Инвестиционната програма на Община Плевен по приоритетна ос 1 „Устойчиво интегрирано градско развитие” на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Средствата са генерирани от разликата между обявените от Общината суми по обществени поръчки и офертите на фирмите изпълнителки, които са предложили по-ниски от прогнозните цени. Съгласно решение на Комитета за наблюдение на ОПРР 2014-2020 г. с тези средства общините имат възможност да реализират други проекти. Община Плевен кандидатства по инвестиционен приоритет „Градска среда” с три обекта, разписани в резервния списък на Инвестиционната си програма.

 Обектите на интервенция по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – етап II” са ул. „Вит”, ул. „Северна” в Индустриална зона и надлезът към жк „Сторгозия”, който е е най-тежкият обект от трите, тъй като ще бъде извършена дейност по оздравяване на конструкцията му.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...