Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Изборният ден в област Плевен започна спокойно

Изборният ден в област Плевен започна спокойно

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са били предадени на СИК, информира регионалният говорител на ОДМВР – Плевен Мариана Цветкова. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 541 полицаи – служители от ОДМВР – Плевен, Зонално жандармерийско управление, Гранична полиция и „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден, допълват от полицията.

От там напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите). Забранява се и изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

                                               

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...