Начало / Последни новини / Иван Динов: Капитанът Иво Иванов е освободен от Спартак /Плевен/

Иван Динов: Капитанът Иво Иванов е освободен от Спартак /Плевен/

Бурните дни в ОФК Спартак /Плевен/ продължават. Миналият петък футболистите бойкотираха тренировката, а в събота старши треньора Ферарио Спасов не се яви да ръководи тима в срещата със Созопол от 9-ия кръг на Втора професионална футболна лига. Минути след домакинската загуба с 0:2 спонсора Иван Динов се закани, че ще бъдат взети съответните мерки. Днес той огласи решенията на ръководството.

–  Господин Динов, намерихте ли вече изход от проблемната ситуация в Спартак /Плевен/?

–  След като я анализирахме внимателно, предприехме конкретни действия. Капитанът Иво Иванов е освободен от отбора. Причините – непристойно поведение и нарушаване на вътрешния правилник. Други футболисти от отбора са с последно предупреждение за отстраняване.

–  Каква е ситуацията със старши треньора Ферарио Спасов? 

–  Той има действащ договор с нашия клуб. В този договор ОФК Спартак е коректната страна, както във финансово, така и във спортно-техническо отношение. И сега не разбирам постъпката му. Никой няма право да отсъства от работното си място без уважителна причина. Неявяването му да води отбора в мача със Созопол е некоректно отношение към клуба, ръководството му, общината, феновете и футболистите. В момента обмисляме по какъв начин да се разделим със Спасов.

–  Кой ще е новия старши треньор?

–  Днес досегашния помощник треньор Бойко Цветков изведе футболистите за тренировка. Той ще води Спартак поне до края на тази година.

–  Една от афишираните причини за бойкота са неизплатени финансови ангажименти.

–  Вече ми става смешно и досадно да опровергавам слуховете, че имаме финансови проблеми. За пореден път заявявам, че ОФК Спартак /Плевен/ е от малкото футболни клубове в България, които са финансово изрядни към всички. Нямаме задължения към никого.

–  Тогава какво е обяснението ви за случилото се в последните дни на миналата седмица?

–  Инцидентът предшестващ мача със Созопол е подготвен от външни лица, които не са на работа в клуба. Футболната общественост добре го разбира и няма как да бъде заблудена. Жалко, че хора клуба се оставиха да бъдат подведени, манипулирани и употребени в тези пошли сценарии.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...