Начало / Образование / Звание „Почетен ректор” ще връчат на проф. Григор Горчев

Звание „Почетен ректор” ще връчат на проф. Григор Горчев

МУ_нов ректор
Снимка: Проф. Горчев /ляво/ при предаване символите на университета на новия ректор проф. Томов. Архив infopleven

На церемония по повод Празника на Медицински университет – Плевен  и тържественото честване на 65-тата годишнина от основаването на Медицинския колеж в града на дългогодишния ректор на плевенското висше училище – проф. Григор Горчев, ще бъде връчено званието „Почетен Ректор”. Това е първата подобна церемония в акадамечната история на университета.

Присъждането на почетното звание е израз на заслужена признателност и уважение към проф. д-р Григор Горчев и неговия екип след два успешни мандата на управление (2003-2013 г.), подчертаха от учебното заведение. То ще бъде връчено от сегашния ректор – проф. Славчо Томов, за изключителния принос на проф. Горчев за развитието на висшето училище и утвърждаването му като модерен образователен и научноизследователски център с приоритет във въвеждането на авангардните технологии и развитието на телемедицината.

Церемонията ще се състои на 10 октомври от 11 часа зала „Магнум” на Втора клинична база.

На празника гостите и академичната общност ще се запознаят с историята на Медицински колеж – Плевен, който е най-старото самостоятелно медицинско училище в града, основано с цел обучение на медицински сестри и акушерки, което през 2007 г. става част от структурата на университета. Чрез присъждане на плакети за Заслуги към Медицински колеж – Плевен, ръководството ще отдаде заслуженото уважение и почит към бившите директори на колежа, както и към дългогодишните му преподаватели.

Третият основен момент от празничната програма ще бъде награждаване на представителите на академичната общност, които през изминалата академична година са изкачили по-високо стъпало в академичното си развитие, защитили степен „Доктор” или „Доктор на науките”, а по отношение на длъжностите – са станали „асистенти”, „доценти” или „професори”.

Прочетете също:

За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За  девета  поредна година в ДГ „Еделвайс“ – Плевен, днес се проведе открит урок по ...