Акценти
Начало / Общество / За мечтите и игрите на поколенията си припомниха в село Победа

За мечтите и игрите на поколенията си припомниха в село Победа

DSC08641Победа

Среща под надслов „Мечтите и игрите на поколенията” се проведе в читалище ”Зора -1990г.” в село Победа. Тя бе организирана по повод 29 април – Европейският ден на солидарност между поколенията – ден на общуване, споделяне и зачитане. Срещата бе инициирана и като част от националната кампания на Фондация “Лале”. Присъстващите бяха от всички възрастови групи – 7-месечно бебе с 20-годишната си майка, 30, 40, 50, 60, 70-годишни, та чак до 86-годишни.

Представена бе тематична презентация и кратък филм, който върна присъстващите към очарованието на младостта и детството. Секретарят на читалището влезе в ролята на журналист, като задаваше въпроси, мотивиращи участниците да споделят интересни случки и спомени от своята младост. Те говориха за младежките си мечти, за бригадирското движение, за забавите и вечеринките, за пионерските лагери и вечерите край лагерния огън, за първия черно-бял телевизор в селото, за Корекомите, за лукса – портокали и лимони само около Нова Година, за старите магнетофони и касетофони.

DSC08616победа

В приятна и непринудена атмосфера неизменно присъстваше темата за човешката солидарност, за нуждата от зачитане и внимание към другия, за приемствеността и уважението. За финал читалищният екип поднесе на всички поздравителни картички с вдъхновяващи идеи как да изразят своята солидарност.

 

Прочетете също:

Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

В Районна прокуратура град Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 ...