Начало / Крими / Засякоха дрогиран и двама пияни шофьори

Засякоха дрогиран и двама пияни шофьори

Дрогиран 22-годишен плевенчанин е засечен да кара мотоциклет на улица „Димитър Константинов”. Мъжът е спрян от полицаи за проверка на 18 февруари в 8.50 часа. Проверката е извършена с тест дрегер drugcheck, на нарушителя е издаден талон за медицинско изследване.

Установено е, че мъжът има криминални прояви за кражби и придобиване/държане на оръжие и боеприпаси без разрешително, за които нарушения е осъждан два пъти. По случая е образувано бързо производство, уведомен е районен прокурор.

На 17 февруари в 21.00 часа в центъра на Опанец при полицейска проверка е установено, че водачът на „Опел Астра” – 34-годишен от селото, управлява с 1.68 промила алкохолна концентрация. Мъжът има вече регистрация за същото провинение, веднъж е осъждан. В същото нарушение е засечен и 25-годишен от Тръстеник. На 17 февруари в 4.00 часа на улица „Иван Вазов” в Плевен той е бил зад волана с 1.54 промила. На двамата нарушители са издадени талони за медицинско изследване.

На служителите на реда им се е наложило да преследват и шофьор-беглец. В неделната сутрин на кръстовище в Плевен подали сигнал за спиране на „Опел Астра”. Водачът не се е подчинил на полицейското разпореждане и продължил в посока село Гривица. Последвало кратко преследване и в центъра на село Върбица автомобилът-беглец е спрян. Зад волана бил 18-годишен младеж от селото, който освен че бил без книжка, управлявал в едногодишен срок от наказването му с постановление. Нарушителят има криминална проява, работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...