Начало / На фокус / Започнаха текущите ремонти на улиците в Плевен – ето къде са те

Започнаха текущите ремонти на улиците в Плевен – ето къде са те

От началото на тази седмица общинската фирма „Инжстрой” ЕООД стартира текущите ремонти на уличната инфраструктура, съобщават от пресцентъра на Община Плевен. Според предварително изготвения график с предимство ще се изкърпва уличната мрежа по линиите на масовия градски обществен транспорт, около училищата и детските заведения. Освен изкърпване на дупки дейностите включват ремонт на тротоарна настилка, почистване, ремонт и възстановяване на оттоци.

Следващата седмица ще се работи по улиците „Асен Халачев”, „Дойран”, „Гренадирска”, „Мария Кюри”, „Пирин”, „Братя Миладинови”, „Битоля”, „Димитър Константинов”, площад „Македония”, обръщалото на тролейбусите при Професионалната гимназия по лозарство и винарство, по маршрута на тролейбус № 7, както и в жк „Мара Денчева”–юг. При промяна в метеорологичните условия, възпрепятстващи изпълнението на строително-ремонтните дейности, е възможно предварителният график да претърпи корекция.

Преди започване на дейностите специална комисия от общински експерти огледа всички улици и описа пораженията след зимата. Обектите са възложени на изпълнителя с три възлагателни писма. В първата позиция са включени 55 улици в града, във втората и третата – по 15.

Тази година сумата за ремонтни дейности за град Плевен е 1 млн. 90 хил. лв. От тях за централна градска част са 558 хил. лв., за жк „Сторгозия” – 270 хил. лв., за жк „Дружба” – 262 хил. лв. За селата без собствен бюджет – Ралево, Ласкар, Къртожабене, Тодорово, Горталово, Тученица, Къшин и Радишево, сумата за текущи ремонти е по 6 хил. лв.

Кметът Георг Спартански получи от общинската фирма „Инжстрой” графици за предстоящите ремонти по дни и лично ще проверява дали се спазват и как се изпълняват.

Прочетете също:

В ДГ „Надежда” откриха площадка за безопасно движение по пътищата

В двора на детска градина „Надежда” – Плевен, днес официално беше открита площадка, на която ...