Начало / Общество / Започва косенето на тревните площи в парк „Кайлъка“

Започва косенето на тревните площи в парк „Кайлъка“

От днес започва косенето на тревните площи на територията на парк „Кайлъка“,съобщават от Областна администрация. Поддръжката обхваща цялата тревна площ от входа на парка,  през Бригадирската поляна до хотел „Кайлъка“. Окосяването ще се извършва периодично на 3 пъти през целия летен период с техника на Областна администрация – Плевен, закупена с финансиране по проект от Министерството на околната среда и водите. От „ВиК“ ЕООД –  Плевен  за временно ползване са предоставени и две косачки за целите на акцията.

От 2 май 2017 г. в дейностите по косене и поддръжка на тревните площи в природен парк „Кайлъка“ ще се включат 6 работници, наети по програма за временна заетост за период от 6 месеца. Те ще отговарят за косене на тревните площи, подрязване на храсти и клони, почистване и сметосъбиране и поддръжка на парковото обзавеждане.

Също за шестмесечен период – от 2 май до 1 ноември, ще бъдат наети четирима  работници в Археологическия резерват „Улпия Ескус“ в село Гиген. Те ще поддържат туристическите пътеки, тревните площи, храстовидната и дървесната растителност. В техните отговорности ще влиза обхождането на района на Археологическия резерват, както и наблюдаването и сигнализирането за нерегламентирани дейности, извършвани на територията на резервата.

 

 

 

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...