Акценти
Начало / Култура / Започват Крайдунавски празници на културата в Никопол

Започват Крайдунавски празници на културата в Никопол

Никопол

ХХХІV Крайдунавски празници на културата започват от 8 май в Никопол. Те ще продължат до 1 юни, като първото мероприятие, което ще се проведе в петък, е отбелязване на Деня на Европа и 70 години от края на Втората световна война на площад „Европа“ от 10:30 часа. На 11 май от 9:00 часа ще се проведе празнична света литургия по случай Деня на светите братя Кирил и Методий в  Храм „Успение на Пресвета Богородица“. Няколко мероприятия са предвидени за 13  май. От  16:30 часа ще бъде открит фотосалон „Никопол в снимки и картички“, от 17:30 часа ще бъде представена  театралната постановка на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” Плевен „Отворена брачна двойка”, а от 19:00 часа е планирана творческа среща на дейците на просветата и културата в община Никопол.

Отбелязването на празниците ще продължи на 21  май, когато от 17:30 часа ще бъде представен спектакълът на СОУ ”Христо Ботев” – Никопол „Село, село, пусто село“. На 24  май от 9:30 часа тържествено ще бъде изпратен 72-ят випуск на СОУ ”Христо Ботев”, като това ще се случи в училищния двор.

На 1 юни празничните дни ще бъдат закрити с детски празник на площада, с участието на младежки театър „Алтернатива“, ученици и деца от детските градини в града. Началният час на мероприятието е 10:30 часа.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...