Акценти
Начало / Общество / Заместник-министър Орхан Исмаилов в Белене: Армията трябва да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана

Заместник-министър Орхан Исмаилов в Белене: Армията трябва да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана

Орхан Исмаилов Белене

За пореден път българските военнослужещи доказаха, че водят задълбочена подготовка, за да поддържат необходимите способности за участие в трите мисии на армията. Това каза заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов днес, 26 март, по време на Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски, който се проведе край Белене. Той заяви, че демонстрираните действия на водолазите са резултат от напрегнати тренировки и лични волеви качества. Заместник-министърът подчерта, че е важно армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана. Той поясни, че отпуснатите от Министерски съвет 558 000 лв. за доставка на аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства ще бъдат използвани и за трите вида въоръжени сили, съобщават на сайта на Министерството на отбраната.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев заяви в отговор на журналистически въпроси, че над 300 военнослужещи са се включили в помощ на население при бедственото положение в Южна България. Той поясни, че в Сухопътните войски има 67 модулни формирования за оказване на помощ при бедствия и аварии с общ състав 1900 военнослужещи.

Със заповед на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, бяха наградени капитан Антон Делчев и редник Тодор Йорданов от Сухопътните войски, които са участвали в обезопасяване на 2,5 км. от района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ – Сопот край село Иганово.

Прочетете също:

Удължават договори на културни и обществени структури в Плевен за безвъзмездно ползване на общински имоти

С поредица от свои решения Общински съвет – Плевен, удължава договори за безвъзмездно управление и ...