Начало / Крими / Задържаха двама младежи в Плевен за притежание на наркотици

Задържаха двама младежи в Плевен за притежание на наркотици

По време на специализирана операция по линия „Наркотици“ в Плевен са задържани  18 годишен и 24-годишен за притежание на наркотици, съобщиха от Пресцентъра на МВР – Плевен.

На 15 юни в 14.20 часа на улица “Дойран“ служители от Второ РУ – Плевен спират за проверка движещ се пеша младеж. Той предава доброволно полиетиленов прозрачен плик с размери 4 х 5 см., съдържащ суха зелена тревиста маса.  По негови данни съдържанието е 2 грама марихуана. Предстои назначаване на физико – химична експертиза на иззетото количество. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.
Около 20:50 часа в ж.к. „Сторгозия“ на улица „Крали Марко“ е проверен 24-годишен плевенчанин. Той доброволно е предал кутия от цигари с три полиетиленови свивки със зелена тревиста маса. По негови данни марихуана. В обитаваното от него жилище в Плевен са открити два полиетиленови плика, съдържащи зелена тревиста маса и електронна везна. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза на иззетото вещество. 24-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Образувани са бързи производства. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...