Начало / Крими / Задържаха двама за притежание на наркотици

Задържаха двама за притежание на наркотици

На 14 януари 2020 година около 16.30 часа на улица в к-с „Дружба“ екип на Първо РУ – Плевен спира за проверка 26-годишен, информираха органите на раде. Мъжът предава с протокол за доброволно предаване прозрачно пликче, съдържащо бяло вещество. По данни на 26-годишния веществото е амфетамин. Назначени са експертизи на иззетото количество. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.  Продължава работа разследващ полицай.

На 14 януари 2020 година около 23.20 часа на булевард „Георги Кочев“ при полицейска проверка 18-годишен изхвърля на земята под паркиран лек автомобил прозрачно пакетче с размери 5 х 7 см., съдържащо бяло прахообразно вещество, уточняват униформените. На местопроизшествието е извършен оглед. Веществото е иззето и предстои назначаване на химическа експертиза. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. За престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

В Плевен МОСВ и БД „Дунавски район“ организират среща за актуализацията на Плана за управление на риска от наводнения на Дунавски район

На 7 юли в Плевен ще се проведе среща за официалния старт на изпълнението на ...