Начало / Крими / Жена, държала акцизни стоки без бандерол, е предадена на съд от Прокуратурата в Плевен

Жена, държала акцизни стоки без бандерол, е предадена на съд от Прокуратурата в Плевен

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 25-годишна жена за държане на акцизни стоки без бандерол.  Обвинението срещу Камелия Й. е за това, че на 29.04.2017 г.  в град Долни Дъбник, ул. „Димчо Дебелянов “ в лек автомобил марка „Опел “ държала  акцизни стоки без бандерол – 59,928 кг. нарязан  тютюн за пушене  на  обща стойност 11385,60 лв., когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове, като причинил  вреда на републиканския бюджет  за незаплатен акциз в размер на 8,653,04 лв. и  случаят не е маловажен.

Обвиняемата не реализирала  доходи от трудова дейност и се нуждаела от парични средства. На 29.04.2017  г. в изпълнение  на формираното си престъпно намерение поставила  в  лекия си  автомобил, придобит  от неустановено  място   нарязан  тютюн, съдържащ  освен различни листни петури,  примеси от нетютюневи изделия и инертни материали с общо тегло на  държаните акцизни стоки  около 95 кг. Автомобилът бил спрян за проверка от  служители при ОДМВР-Плевен, при която  бил  открит безакцизния  тютюн.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Читалище „Съгласие” търси общинско съдействие за изграждане на рампа за инвалиди

Настоятелството на плевенското читалище „Съгласие” предприема стъпки за изграждане на така необходимата рампа за достъп ...