Начало / Образование / Експерти РИОСВ – Плевен изнесоха беседи пред деца в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Експерти РИОСВ – Плевен изнесоха беседи пред деца в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

РИОСВ – Плевен участва  в Европейската седмица за намаляване на отпадъци, провела се под мотото „Да използваме отпадъците повторно“с две инициативи.

На 21 ноември, пред ученици от V клас в ОУ „Цветан Спасов“ бе изнесена беседа на тема „Разделно събиране на отпадъците и повторната им употреба“. Децата получиха книгата „Ти можеш да спасиш планетата“, предоставена от ЕКОПАК. Три дни по-късно експерти от РИОСВ гостуваха на ДГ „Чучулига“. Пред  малчуганите бяха представени анимационното филмче „Архитекти на бъдещето “и книжката „Екология“ с диск с песнички. С песнички и танци малчуганите поздравиха гостите си и получиха подаръци.

Европейската  седмицата се провежда от 2008 г. и цели повишаване на информираността за намаляване на отпадъците.  В България се организира за първи път през 2012 г. от Асоциацията на еколозите от общините в България. С отбелязването се насърчават гражданите, държавните и неправителствени организации да се включат в инициативи,  свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.

 

Прочетете също:

Пандемията наложи промени в инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 г

На днешното си заседание Общинският съвет на  Плевен прие с пълно мнозинство предложението за изменение ...