Акценти
Начало / Общество / Едва няколко плевенчани почетоха днес паметта на Емил Димитров

Едва няколко плевенчани почетоха днес паметта на Емил Димитров

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Божидар Чапанов, председател на музикален клуб „Емил Димитров“ в Плевен, заедно с неколцина други съмишленици, поднесе днес цветя пред барелефа на родната къща на Емил Димитров, която носи името на легендарния български изпълнител.

Днес се навършват 10 години от кончината на великия певец, композитор и артист Емил Димитров. Божидар Чапанов прикани всички да си спомнят с голяма любов, уважение и преклонение за този бележит плевенчанин, като не пропусна да отбележи, че в града ни няма паметник в негова чест. Той сподели, че вече два пъти организира и подписка за това песента „Песен за Плевен” да се превърне в химн на града ни, но до този момент не е срещнал отклик за това от местната администрация.

В памет на Емил Димитров в продължение на два часа ще звучат и изпълнения пред Военния клуб, като всеки плевенчанин ще има възможността да се докосне поне за миг отново до творчеството на незабравимия певец.

Прочетете също:

ЛЕОНИ България дари книги на Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен

Класически заглавия на бележити български и чуждестранни автори като Елин Пелин, Чудомир, Алеко Константинов,  Йордан ...