Акценти
Начало / Последни новини / Ева Русева и Катрин Нинова продължават златната си серия

Ева Русева и Катрин Нинова продължават златната си серия

Със златни медали се окичиха състезателките на „Спартак Плевен XXI “ – Ева Русева и Катрин Нинова от откриия турнир  за състезатели с рейтинг до ЕЛО 1600, провел се на 12 май в Павликени.  В него участваха 98 състезатели и държавната шампионка по ускорен шах Ева Русева постигна 6.5 точки от 7 възможни.С това тя остана на второ място в общия турнир с равни точки с победителя Асеф Курбанов от „Пристис“(Русе), но спечели златния медал за девойки до 14 години.

Съотборничката й Катрин Нинова последва примера й и с 5,5 точки се класира на седмо място в общия турнир, което бе достатъчно да спечели златния медал при девойките до 12 години. След 10 дена двете момичета, заедно със съотборниците си от „Спартак Плевен XXI“ –  Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев, заминават за Македония, където  ще участват в международен турнир за юноши и девойки.

 Отлично представяне направи и друг състезател на плевенския шахматен клуб майстора на спорта Емил Шукин. На 12 май той игра в традиционния открит турнир, организиран за Празника на Ловеч. В него взеха участие 45 състезатели, между които един гросмайстор и четирима международни майстори. С 6 точки Емил Шукин се класира на второ място. Емил постигна 5 победи и две ремита с победителя Методи Стойнев и с един от най-силните български гросмайстори Крум Георгиев.

Прочетете също:

За денонощие 17 новодоказани с коронавирус, 32 излекувани

За изминалото денонощие са регистрирани 17 нови положителни проби за коронавирус са регистрирани за изминалото ...