Начало / Култура / Дружеството на писателите в Русе представи млада поетеса от Левски

Дружеството на писателите в Русе представи млада поетеса от Левски

Людмила Стоянова

Председателят на Дружеството на писателите в Русе Иглика Пеева представи втората поетична книга „Пъзел за пораснали” на Людмила Стоянова, която е от град Левски. Срещата с русенската общественост се е състояла на 3 юли в  Регионалната библиотека „Любен Каравелов”.

Младата авторка е първият творец, представен в рамките на съвместната инициатива „Млади дарования в литературата” на двата културни института, информират от русенското Дружество на писателите.

Людмила Стоянова е родом от Левски, учила е изобразително изкуство в СОУ”Анастасия Димитрова” в Плевен. След това завършва „Компютърни науки” в Русенския университет, а в момента учи магистратура „Европеистика и публична администрация” в РУ”Ангел Кънчев”. Тя е репортер на  в.”Студентска искра”от 2012 г. На 16 години издава първата си книга „Камъчета от луната”, публикува в националния печат, правила е изложби на картини в страната и в БТА – София.

Людмила Стоянова

Втората книга „Пъзел за пораснали” носи белезите на духа на времето и показва ясната позиция на авторката, че в нашия живот има не само тъга,но и много светлина и надежда.

 „Пъзелът – това е нашето битие, нашият  живот. Всички ние по някакъв начин сме свързани. Хубаво е да осъзнаваме, че сме част от едно цяло, за да можем да направим картината на нашият живот по-пълна и по-красива. Затова трябва да пораснем – да надмогнем егото и низшите инстинкти”, казва младата поетеса в посланието на своята книга от 84 стихотворения, писани през последните 8 години.

Почитателите на поетичното слово имаха удоволствието да чуят музикална адаптация по стихове от „Пъзел за пораснали” и стихове, прочетени от Иглика Пеева .

Младата поетеса отговори на всички въпроси  на присъстващите на срещата, а те я поздравиха за дарба й и й пожелаха нови успехи. В публиката бяха поети, преподаватели от РУ”Ангел Кънчев”, студенти, близки и приятели.

С пожелание за „много светлина и вяра в живота” към  читателите, Людмила  подари три  книги на домакините от Русенската библиотека.

публика Русе

Прочетете също:

Две деца от арт школа „Колорит“ с медали от Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“

На две деца от арт школа „Колорит“ е присъдена Трета награда и Бронзов медал от ...