Начало / Култура / Другият поглед над морето в изложбата на Драгомир Райчев

Другият поглед над морето в изложбата на Драгомир Райчев

IMG_8747Драгомир Райчев изложба

Плевенският художник и педагог Драгомир Райчев откри снощи в една от залите на галерия „Илия Бешков” петата си самостоятелна изложба. В нея той представя 37 платна, създадени през последните години, и обединени под мотото „Морето привлича всичко далечно”. Изложбата предизвиква с личния  поглед „над водата“ от сушата и без съмнение разконспирира скрития романтик Райчев.

„Темата за морето винаги ме е привличала, но морето не като пейзаж, а като вътрешно усещане, философия, съпричастност”, сподели художникът и допълни, че затова морето се рисува не край брега, а в ателието – „там се чувства силата на вълната, отношението на материята, човешкото присъствие”.

За себе си  Драгомир Райчев разказа още, че се стреми да бъде модерен и интересен в творбите си. Работи графика, фигурални композиции, живопис. Има множеството участия в общите художествени форуми на Дружеството на плевенските художници; в организираните представителни изложби на групата, както и във всички издания на Биенале на малките форми в изобразителното изкуство – Плевен. В момента той е преподавател в Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник.

IMG_8743Драгомир Райчев изложба

IMG_8736Драгомир Райчев изложба

IMG_873 Драгомир Райчев изложба

Прочетете също:

Определиха участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

Осем художници ще участват в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”, който ще се проведе от ...

Един коментар

  1. Gimnaziata e v Dolni, a ne v Gorni Dabnik. Pozdraviavam te , kolega Raichev!