Акценти
Начало / Последни новини / Драстично намаление на заплатите си поискаха треньорите и футболистите на ОФК Спартак

Драстично намаление на заплатите си поискаха треньорите и футболистите на ОФК Спартак

След обстойно обсъждане помежду си спортно-техническият щаб и футболистите на плевенския Спартак са взели решение да намалят заплатите си драстично. С реализирането на идеята треньори и състезатели демонстрират, че проявяват разбиране, относно финансовите трудности на ОФК Спартак и желаят той да върви напред.

„Взехме това решение за да може новите по-малки суми да се изплащат навреме и да се избегнат излишните обещания и протакането на заплащанията, както беше досега. Именно подобни системни забавяния са една от причините, довели до решението за неявяването за мача от 8-ия кръг на Втора лига на 14 септември в Монтана“, коментират в съблекалнята.

Четирима обаче са си тръгнали от отбора – защитници Иво Върбанов, Йордан Радев, халфовете Траян Димитров и Петър Вуцов. Изключително тежък удар е напускането на Върбанов, който беше основен състезател в защитната формация.

Въпреки последните сътресения, спартаковци излизат утре за първа победа в първенството. Двубоят в Ловеч срещу едноименния тим на град Поморие започва в 18:00 часа и е от 9-ия кръг на Втора лига.

Освен на четиримата напуснали, треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков няма да могат да разчитат и на Жулиен Бенков, който е със разкъсана предна кръстна връзка на коляното.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...