Акценти
Начало / Здравеопазване / Дипломира се Випуск 2022 на Медицински колеж – Плевен

Дипломира се Випуск 2022 на Медицински колеж – Плевен

Дипломи за висше образование получиха 67 професионални бакалаври от направленията „Здравни грижи“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж – Плевен. Дипломи получиха 17 студенти от специалност „Рентгенов лаборант“; 14 от специалност „Медицински лаборант“; 18 от специалност „Помощник-фармацевт“; 14 от специалност „Медицинска козметика“ и четирима от специалност „Социални дейности“.
Младите здравни специалисти бяха поздравени от Ректора проф. Добромир Димитров.
„В днешния празничен ден Вие сте дипломантите на Випуск 2022 на първото в града медицинско училище с над 70-годишна история, което днес е част от структурата на Медицински университет – Плевен. Това е особен повод за гордост и радост за цялата академична общност. Защото благодарение на положените от поколения ръководители и преподаватели на Медицинския колеж здрави основи в учебната и научната дейност, днес ние уверено изграждаме модерен образователен модел в областта на медицината и здравните грижи с цел предлагане на квалифицирани специалисти за качествено здравеопазване“, акцентира в обръщението си проф. Димитров. Той напомни и една мъдра мисъл: „Образованието е социален процес. Образованието е растеж, образованието не е просто подготовка за живота, а самият живот.“
Средният успех на випуск 2022 на Медицинския колеж е много добър 5.11 с 20 дипломанти-отличници. Отличникът на випуска е Силвия Колева от специалност „Медицинска козметика“ с общ успех отличен 5.96.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...