Начало / На фокус / Димитър Стойков е тазгодишният носител на наградата за журналистика „Северно ехо”

Димитър Стойков е тазгодишният носител на наградата за журналистика „Северно ехо”

Голямата награда за журналистика „Северно ехо”, която се връчва всяка година от Дружеството на СБЖ – Плевен, тази година единодушно беше присъдена на журналистът от вестник „Посоки” Димитър Стойков за неговата дългогодишна журналистическа дейност, както и за издадената от него нова книга през 2020 г.

Поради епидемичната обстановка традиционното тържество за обявяване и връчване на Годишните награди за журналистика „Северно ехо”, учредени от Община Плевен и Дружеството на СБЖ в града не се състоя. Наградените бяха обявени в пресклуба на БТА от председателя на УС на  Дружеството на СБЖ в Плевен Иван Илиев във видеопредаване. Официалното връчване на отличията се отложи за по-късен етап в присъствието на колеги и гости от Общината и Областната администрация.

Награда „Северно ехо” за  радиожурналистика се присъжда на Николай Колев – за дългогодишна работа в Дарик радио.  Отличените журналисти получават грамоти и парични награди от Община Плевен.

Управителният съвет на Дружеството на журналистите взе решение тази година да удостои с награди пиарите,  които работят за популяризиране дейността на работещите в сферата на авиацията в региона. За дългогодишната си дейност грамота получава пиарът на Военно-въздушната база Ирена Ангелова. Също с грамота е отличена и Валя Минкова, която работи с много амбиция като пиар на възстановеното Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски” и популяризира работата на командването, начело с бригаден генерал Юлиян Радойски.

Председателят на УС на  Дружеството на СБЖ в Плевен Иван Илиев поздрави наградените и пожела весели Коледно-новогодишни празници на журналистите и пиарите, а Новата 2021 година да бъде по-здрава, по-спокойна и по-успешна за всички.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...