Начало / Култура / Деца от арт школа „Колорит” са лауреати на конкурс в Русия

Деца от арт школа „Колорит” са лауреати на конкурс в Русия

Пет деца от арт школа „Колорит” са Лауреати на международния конкурс за детско и младежко изобразително творчество „МАЭСТРО”, провел се град Брянск в Русия. С лауреатски звания са удостоени  деветгодишните Анна Петрикова и Румен Константинов, Полина Петрова – 11 г., Ив-Кристиян  Недков – 15 г. и Християния Василева – 17 г.  Конкурсът е посветен на света на изкуствата.

Темата, по която са рисували участниците от различни страни по света е била „Театър”. Театърът, който обединява под един покрив всички видове изкуства и техния синтез в различните епохи  и национални култури. Театърът като емоция, достигаща  по най-прекия път към сърцето  и разума на човека.  Плевенската школа е имала своя цялостна концепция за участие в това световно предизвикателство. Децата от школата са рисували различни емоционални състояния на актьори в роля. Всички са рисували живопис със сухи пастели, което направило колекцията от рисунки впечатляваща и успешна, разказа арт педагогът на школата Майя Ананиева.

Организатори на конкурса са Департаментът за култура на Брянска област, Градската управа  и Брянската детска художествена школа в рамките на Международния проект „Твоите духовни съкровища”.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...