Начало / Общество / Деца в неравностойно положение от Белене и Долна Митрополия ще получават безплатен топъл обяд

Деца в неравностойно положение от Белене и Долна Митрополия ще получават безплатен топъл обяд

70 децат в неравностойно положение от общините Белен и Долна Митрополия, които посещават редовно учебни занятия, ще получават безплатен обяд. Те са включении в програмата «Топъл обяд», която от днес  стартира в област Плевен. Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор.

Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 г. 1 500 деца в страната от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на приблизително 13 000 деца.

На 30 ноември 2016 г. стартира Коледна благотворителна кампания на БЧК и Coca-Cola ХБК-България за осигуряване на безплатна храна в училище за деца в неравностойно положение.
В десет централни мола в София, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора от 30 ноември до 30 декември 2016 г. ще работят временни магазинчета „Соca-Cola кът за коледни чудеса”, където всеки любител на марката ще изпита коледни емоции. Ще се продават брандирани артикули, коледни играчки и, разбира се, Coca-Cola. Подготвени са много изненади, томболи с награди, музика, добро настроение и възможност за снимка с Дядо Коледа.

Приходите от продажбите Coca-Cola ще дари на Българския Червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище.

Прочетете също:

Министър Каракачанов днес е на посещение във  ВВВУ „Георги Бенковски“  

По повод Деня на космонавтиката – 12 април,  министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът ...