Начало / Общество / Децата на Плевен вече имат своето ново любимо място (снимки)

Децата на Плевен вече имат своето ново любимо място (снимки)

Деца от ОУ „Йордан Йовков” и НУ „Хисто Ботев”, заедно с кмета на Плевен Георг Спартански откриха новата скулптурна композиция „Жабките”, поставена на един от малките фонтани в центъра на града.

Тя е подарък за Празника на Плевен от скулторите Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, за да върнат един спомен за известния на по-старите плевенчани фонтан с жабките.

„Идеята е да възстановим една традиция, но не във вида, в който е била. Защото сме обърнати с поглед към бъдещето на Плевен, а бъдещето са нашите деца, каза при откриването на скултурната композиция кметът Георг Спартански. –   Всяко време има своите нови герои, затова композицията, която откриваме, изглежда по нов начин. Тя намига към нашето минало, но е отправено с поглед към бъдещето. Вярвам, че тази малка атракция ще бъде изключително приятна за децата и любимото им място за селфита. Вярвам, че ще се чувстват горди, че живеят в такъв красив град като Плевен. Обичайте Плевен, харесвайте Плевен, пазете го чист и красив”, заръча Спартански.

Надявам се, че тук децата и младите хора ще имат своето ново място за срещи, допълни скулпторът Убавка Тончев.

Честито, плевенчани, имаме си жабките на 21 век, бяха финалните думи на водещата Мариета Калъпова, която влезе в ролята на Водния дух. Тя участва в кратката празнична програма, поднесена от ученици от ОУ „Йордан Йовков”.

Прочетете също:

Проект за над 9 млн. лева за обновяване на образователна инфраструктура приключи Община Плевен

Община Плевен днес официално приключи работата по проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни ...