Начало / Общество / Детско полицейско управление откриха в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Детско полицейско управление откриха в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Първите доброволци на детското полицейско управление, създадено в ОУ „Васил Левски” в Плевен, днес получиха значките си на официална церемония, организирана в училището. Специални гости бяха старши комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР – Плевен, който е възпитаник на това училище, и неговият заместник – Петър Енчев,

По повод събитието с поздрав към доброволците от името на ръководството на ОД на МВР – Плевен се обърна Мариана Цветкова, говорител на плевенската полиция. Тя пожела на децата да бъдат здрави и енергично да се включват в плануваните мероприятия, за да може Детското полицейско управление да изпълнява своята мисия.

024детско полицейско управление

Директорът на ОУ „Васил Левски” – Таня Тонева, и Лидия Петкова – началник на Първо районно управление – Плевен представиха екипите от училището и от полицейското управление, които ще работят с доброволците. Преди това те също се обърнаха с поздрав към децата. Таня Тонева и Лидия Петкова подписаха декларация за партньорство между двете институции.

027детско полицейско управление

Най-вълнуващият момент за новоприетите доброволци беше полагането на тържествено обещание и получаването на специалния знак на Детското полицейско управление. Той им беше връчен от Лъчезар Ангелов, началник „Охранителна полиция”.

На церемонията присъстваха още инспектори от сектор „Криминална полиция” и Детска педагогическа стая, представители на фирми партньори на училището, родители.

034детско полицейско управление

Днес Детски полицейски управления бяха открити в девет училища на област Плевен.  Те са създадени по програмата „Детско полицейско управление“, която се реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологичните лаборатории, експерти от Български червен кръст.

Програмата е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап като идеята е те да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, както и да са подготвени за справяне с трудни ситуации във  вкъщи, в училище, на улицата, в планината. Учениците ще научат своите права и отговорности пред обществото, да работят в екип и да бъдат толерантни към чуждото мнение.

Формата на обучението е извънкласна. Занятията ще се провеждат веднъж седмично по предварително изготвен и утвърден от началника на съответното РУ на МВР и директора на училището график. Обучението ще се провежда от 1 октомври до 1 юни на съответната учебна година.

019мариана цветкова

Прочетете също:

Свидетелства за дарение получиха фирмите, подкрепили финансово засаждането на нови дървета в града

Кметът Георг Спартански връчи днес свидетелствата за дарение на фирмите, които подкрепиха финансово дейността на ...