Начало / Образование / „Детско полицейско управление“ откриват днес в област Плевен

„Детско полицейско управление“ откриват днес в област Плевен

В девет училища на област Плевен днес ще бъдат открити детски полицейски управления. Те са създадени по програмата „Детско полицейско управление“, която се реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологичните лаборатории, експерти от Български червен кръст.

Програмата е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап като идеята е те да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, както и да са подготвени за справяне с трудни ситуации във  вкъщи, в училище, на улицата, в планината. Учениците ще научат своите права и отговорности пред обществото, да работят в екип и да бъдат толерантни към чуждото мнение.

Формата на обучението е извънкласна. Занятията ще се провеждат веднъж седмично по предварително изготвен и утвърден от началника на съответното РУ на МВР и директора на училището график. Обучението ще се провежда от 1 октомври до 1 юни на съответната учебна година.

В Плевен детско полицейско управление днес в 12 часа официално ще бъде открито в ОУ  „Васил Левски“.

 

 

Прочетете също:

Предстои нов избор на превозвачи по автобусни линии за 10 маршрутни разписания от квотата на Община Плевен

Да се проведат обществени поръчки за обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, ...