Начало / Образование / Детска градина „Слънце” в град Левски с отличие от Национален конкурс за добър педагогически опит  

Детска градина „Слънце” в град Левски с отличие от Национален конкурс за добър педагогически опит  

Севдие Алиева – учител от ДГ „Слънце” в град Левски, представи добър педагогически опит  в областта на образователната интеграция  пред широката аудитория на Националната  научно- практическа конференция на тема „Добри педагогически практики в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства”.

 Открита практика пред родители „Да играем на сезони” е номинирана и отличена от престижно академично жури в състав: доц. д-р Емил Бузов – директор на Педагогически колеж – Плевен; доц. д-р. Йосив Нунев; проф. Пламен Макариев и проф. д-р Янка Тоцева.

„В постерната сесия всеки участник имаше възможност да сподели ключови постижения, иновативни моменти и предпоставки за устойчивост и мултиплициране на авторската си практиката.Представените добри практики ще бъдат публикувани в електронен сборник в сайта на МОН в раздел „Добри практики за образователна интеграция”, разказа Севдие Алиева.

Национална научно- практическа конференция, проведена от 10 – 12 октомври във Велинград,  е била  открита от зам.-министъра на образованието Деница Сачева и д.ик.н. Янка Такева – председател на СБУ.

 Във форума са участвали  представители на националната и местната власт, неправителствени организации, представители на РУО на МОН и водещи експерти от МОН, директори, учители и други педагогически специалисти, работещи по темата за интеркултурното образование.

Прочетете също:

Поклоннически пешеходен поход „Светият път” ще мине през община Плевен

През 2019г. се навършват 550г. от връщане мощите на св.Йоан Рилски от Търновград в Рилската ...