Начало / Култура / Дете от арт школа „Колорит“ с наградата „Отличниците на България“

Дете от арт школа „Колорит“ с наградата „Отличниците на България“

Виктория Иванова от арт-школа „Колорит“ получи наградата „Отличниците на България“ в кампанията на „24 часа“ за 2022 година. Наградата на Виктория бе връчена на тържествената церемония в град София от Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България“.

Това е шестият випуск с отличници, в който бяха класирани 14 деца-ученици от цяла България. “24 часа“ започва тази инициатива, за да представи на читателите си най-красивите млади умове и творци на България. Най-радостното е, че тази година голяма част от отличниците на България са избрали да продължат да учат в България.

Виктория е на 18 години, в арт школа „Колорит“ се обучава от 2010 година, носител е на много престижни награди от международни конкурси в близо 20 страни. Била е участник в международни арт фестивали и пленери в Португалия, Македония и Румъния. Само преди дни тя се завърна като победител в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2022“ в Португалия, където спечели Златен медал за цялостното си представяне на пленера, Златен медал за творбите си, представени в международния конкурс за рисунка “Евора 2022“, получи  и Специална награда  за „Най-добра творба“ от творческата задача „Прозорците на Евора“.

Вестник „24часа“  направи на страниците си цялостно представяне на невероятните  творчески постижения на талантливото плевенско момиче. Нейният арт педагог Майя Ананиева сподели, че тази награда е сбъдната мечта, един красив щрих в творческата биография на творческия им екип. Виктория е абитуриентка. За някои ще бъде изненада, че тя ще кандидатства медицина. Но със сигурност ще продължи да бъде творческа личност и да дарява красота.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...