Начало / Спорт / Десетгодишният плевенчанин Валентин Митев спечели шахматен фестивал в Русия

Десетгодишният плевенчанин Валентин Митев спечели шахматен фестивал в Русия

Валентин Митев шах русия

Състезателят на СКШ „Плевен 21“ Валентин Митев стана първи на 91-ия шахматен фестивал „Петровская ладья“, който се проведе от 2 до 10-ти август в Санкт Петербург. Покана за това участие Валентин получи от руските специалисти на проведената през месец май школа на Карпов в курортен комплекс „ Албена”.

Във възрастова група момчета до 11 години, плевенският шахматист застана начело с актив от 7,5 точки от 9 възможни.

Момчето преодоля силната конкуренция на 70 състезатели от Русия, като надигра 7 от тях, допусна само една загуба, а ремито в последния кръг затвърди лидерската му позиция, научихме от мс Христинка Илиева, треньор на Валентин.  На второ и трето място се класираха Лев Золотъх от Санкт Петербург, също със 7,5 точки и Александър Катаев от Мурманска област с набрани 7 точки.

„Валентин демонстрира добра подготовка, показа характер и воля за победа. Така успя да разкрие  своя талант, игра с хъс и победи свои връстници от най-шахматната страна – Русия”, каза Илиева.

За победата си Валентин е награден с купа, златен медал, диплома и специален приз.

Няма съмнение, че този голям успех и натрупания опит ще бъдат много полезни и мотивиращи в следващите шахматни единоборства, които предстоят на плевенския шахматист – Европейското първенство на страните от ЕС в Чехия от 26-ти август и Европейското първенство в Грузия през октомври.

валентин митев шах

Прочетете също:

Успешно представяне на Ева Русева на Държавното първенство по ускорен шах и блиц

16-годишната Ева Русева от СКШ „Спартак Плевен ХХІ“ се представи отлично на Държавното първенство по ...