Акценти
Начало / Общество / Депутатът Васил Антонов обсъди с посланика на Беларус разширяването на сътрудничеството между Плевен и Брест

Депутатът Васил Антонов обсъди с посланика на Беларус разширяването на сътрудничеството между Плевен и Брест

Плевенският народен представител от ПГ на БСП за България Васил Антонов посрещна днес в зала Изток на Народното събрание извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус Н. Пр. Владимир Воронкович. Антонов е председател на групата за приятелство между България и Беларус в Парламента.

Заедно с екипа на беларуския дипломат бяха обсъдени както провеждането на Седмата сесия на българо-беларуската комисия за търговско-икономическо  и научно-техническо сътрудничество, така и  Парламентарният обмен и разширяване на сътрудничеството в различни сфери, след отмяната на санкциите на Европейския съюз спрямо Беларус.

В  дискусията бе дебатирано и  развитието не само на регионалното и търговско-икономическото сътрудничество, но  и на туристическия обмен между двете страни.

Интерес у беларуските ни партньори предизвикаха още две теми, които Васил Антонов постави – възможностите за обучение на студенти в Медицинския университет в Плевен  и перспективите за разширяване на сътрудничеството между Плевен и Брест като побратимени области.

Прочетете също:

4 години затвор за изнасилвач постанови съдът в Никопол

Районният съд в Никопол е осъдил на 4 години лишаване от свобода при строг режим ...