Начало / Култура / Две постановки през юли на сцената на Летния театър в Плевен

Две постановки през юли на сцената на Летния театър в Плевен

„Мъже под чехъл” и „Грамофонът” са двете предложения към плевенчани от юлската програма на Летен кинотеатър „Кайлъка”.

С „Мъже под чехъл” на 13 юли в Плевен ще гостува Драматично-куклен театър „Константин Величков“.  Спектакълът е по текст на известния хърватски драматург Миро Гавран, постановката е на Владлен Александров. Тримата актьори  Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев гарантират невероятна забава и много смях на публиката.

Историята започва с внезапното завръщанепри разведената с него жена  на оправдан след погрешна присъда затворник . Ако, понеже няма къде да отиде, поиска да живее в апартамента, който отчасти му принадлежи и който тя обитава с новия си съпруг? Ако новият прояви разбиране и каже, че няма нищо против? Ако учениците й (защото тя е учителка) започнат да и се подиграват, че живее с двама мъже по (казано на техния език) “системата сандвич”? Ако двамата неочаквано сприятелили се мъже толкова я вбесяват, че ги изгонва да спят заедно на дивана, а тя остава сама в брачното ложе? Ако внезапно се появи още една жена и заедно с това неудържим пристъп на ревност? И ако никой от четиримата вече не знае кого повече обича?

Всички тези въпроси трябва да си зададе великолепната комедийна актриса Албена Колева в звездното обкръжение на Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов.

Вълнуващо пътешествие през годините чрез песните на любими български изпълнители предлага авторският концерт спектакъл „Грамофонът” на Виктор Калев. Той е по текст на Ваня Щерева, която е обработила разкази на самия Калев.

Един грамофон, един актьор и едно пътешествия в света на българската музика, изпълнено с много любов и носталгия, но и с хумор от неподражаемия Виктор Калев.

Спектакълът „Грамофонът” ще бъде представен на 20 юли.

Всички представления в Летния кинотеатър „Кайлъка” са от 20.30 часа.

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...